Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A brit átlagférfi fél éven át gyűjti az erőt arra, hogy otthon megjavítsa, megszerelje az apró-cseprő dolgokat - erre jutottak egy kétezer fős szigetországi felmérés készítői. - Férfi magazin
részletek »

Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást

Férfi magazin. A férfiak világa: egészség, divat, életmód, sport és szenvedély. Apaság és család. Életvitel akár a hétköznapokban, a szabadidőben, akár a munkában.
Férfi magazin
Itt vagy: Férfi magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást
Az átlagférfi fél éven át halogatja az otthoni javítgatást
A brit átlagférfi fél éven át "gyűjti az erőt" arra, hogy otthon megjavítsa, megszerelje az apró-cseprő dolgokat - erre jutottak egy kétezer fős szigetországi felmérés készítői.
Egy izzócsere, egy szögbeverés halogatásának oka általában az időhiány, a szaktudás vagy a lelkesedés nemléte. A felmérés szerint 41 százalékos a hozzá nem értés miatt tehetetlenkedők, majd idővel szakembert hívók hányada.

Vannak azután olyan feladatok, amelyek megoldása önmagukban is legalább fél éves halogatást szenved. Ilyen például a foltos szőnyeg kitisztítása vagy kitisztíttatása, a csepegő csap megjavítása vagy cseréje.


A kutakodást végző Homebase nevű brit cég tizes toplistát állított össze az otthonok javításra szoruló dolgaiból. Az első helyre a falakon lévő foltok kerültek, a másodikra a villanykörtecserék. A bronzérem a nyikorgó padlóléceknek jutott. Negyedik a szőnyegtisztítás, ötödik a lepattogzott festék, hatodik a festmények falra rögzítése. Hetedik lett a háló- vagy/és fürdőszoba falainak penészedése, nyolcadik a tapétaleválás, kilencedik a fugakipergés, tizedik a csepegő csap.
Hirdetés

Ugyancsak "balsikerlista" készült azokról a teendőkről, amelyeket az otthonok gazdái hiába, vagy eleve meg sem próbálnak önerőből elvégezni. Ezen az első a padlójavítás, második a csapcsöpögés, harmadik pedig a tévéantenna megszerelése. Negyedik a törött ablaküveg cseréje, ötödik az elektromos vezetékek megjavítása, hatodik a hiányzó járólap pótlása, hetedik az eltörött zár cseréje, nyolcadik a rakoncátlankodó vécétartály, kilencedik a vakolathiány, tizedik pedig az eltört vagy hiányzó tetőcserép cseréje - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - átlagférfi, javítás, halogatás, időhiány, lelkesedés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-04-16 08:29:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü